Använd skyltar i ditt hem för ökad trivsel

Om du har en pool kanske du vill hänga upp en skylt där det står: Kissa inte i vår pool, vi simmar inte i din toalett! Med skyltar kan vi få folk att bete sig som människor och vi kan också locka fram en hel del skratt. Som till exempel en skylt vid din bäddfåtölj som talar om att det ska bäddas efter användning: Här bäddar vi!

Idag är det enkelt att ordna med unika skyltar för ditt hem. Du kan beställa träskyltar och skyltar i andra material direkt online från svenska skylttillverkare. Därmed måste du inte hitta den perfekta skylten. Tänk ut vad du vill säga var och tillverka sedan en egen skylt som du beställer hem.

skylt för pool
Här dyker vi inte!

Vi tar en titt på hur skyltar kan styra upp tillvaron i ditt hem…

Sista koppen i köket

I det jämställda landet Sverige är det fortsatt kvinnorna som diskar. Gubbarna i samma hushåll är inte nödvändigtvis emot att diska, de glömmer bara bort. Koppen landar i diskhon och där står den tills damens kvicka fingrar ser till att den blir ren och hamnar i skåpet igen.

Här kan det kanske hjälpa med en liten trevlig skylt alldeles ovanför kranen i köket. Där kan det stå: Det tar en minut att diska koppen! Personen som läser detta kan se det hela som en utmaning. Om det finns en äggklocka på köksfläkten kan du rentav föreslå att påståendet testas. Och testas om och om igen!

Budskap på toalettlocket

På toaletten blir det ofta missförstånd. Många har inte förstått att saker och ting ska landa i själva skålen och inte utanför. Detta är ju lätt hänt då det inte finns några skyltar som talar om hur det hela ska gå till.

Du kan trycka ut ett klistermärke som du sedan sätter fast på insidan av locket. Där kan det stå: Sikta mot det gula skummet! Du har förstås lagt en liten gul frigolitbit i toaletten och nu kommer de som annars har svårt att rikta sina behov i rätt riktning mycket lättare tillvaro.

Här är fina skyltar som du kan göra själv:

Positiv energi på morgonen

När du slår upp ögonen på morgonen så kan du påverkas av det du ser. Se till att ha en skylt inom synhåll där det står något positivt som: Välkommen tillbaka till paradiset! Detta kanske får dig att småle ironiskt eller så instämmer du. Det blir lättare att gå upp när du möts av ett budskap som stimulerar och sporrar dig.

Fina runda tavlor med positiva meningar är ju i grund och botten samma sak. Fast du behöver inte leta upp en fin tavla då du kan göra en skylt med denna form. Detta passar också bra som present.

Ordning och reda överallt

Sist men inte minst så är det förstås så att du kan skapa trivsel med skyltar som talar om vad som bor var. Kanske är det bokstäver för bokhyllan så att du kan ha dina böcker i bokstavsordning eller varför inte miniskyltar för lådorna i köket så att ingen blandar till allting.

Ordning och reda är något som de flesta längtar efter i sina hem. Ta dig dit med skräddarsydda skyltar för ditt hem!