Är det värt att betala mer för soffan?

En billig IKEA soffa eller något skräddarsytt från Milano? När du ska välja soffa så är det mycket som ska stämma. Du vill att den ska matcha heltäckningsmattan och dessutom vara ergonomisk. Tyget i soffan ska vara lätt att rengöra eller av äkta läder.

En soffa kan aldrig vara ergonomisk!

För det första ska du veta att den som säger att en soffa är ergonomisk ljuger. Visst kan soffor ha ergonomiska egenskaper som att man kan rikta huvudstöd eller fälla upp benstöd. Men en ergonomisk möbel är gjord för att kunna anpassas perfekt efter din kropp och detta kan man inte göra med soffor.

Sofforna tillhör våra viktigaste möbler men de kan inte passa varje person perfekt så som ett skrivbord eller en kontorsstol kan. Så betala inte mer för påstådd ergonomi.

Vad ska du betala mer för?

Det som kan vara värt att betala mer för är kvalitet samt komfort. Kvalitet innebär ju att du får ut längre livstid av möbeln. Den bör klara av intensiv användning såväl som spill utan att slitas i förtid.

Du kan också dra nytta av att sitta skönt och att kunna ligga ner och vila i soffan. Här är det faktiskt viktigt att du sitter ner i soffan som du vill ha. Det är sällan smart att beställa soffa online för då vet du aldrig hur det kommer att kännas.

Det du kan göra är att sitta i butiker och testa dig fram. Sedan kan du beställa soffa på nätet när du vet exakt vilken modell som kommer att passa dig bäst. Var dock noga med att inte lura butiker att du kommer att köpa av dem när du testar för det är inte fin sed.