En bäddfåtölj är både stil och komfort

När det gäller att investera i en möbel som är praktisk och fin att se på är en bäddfåtölj verkligen värd att överväga. Det här är en form av ergonomisk soffa som dessutom kan vara otroligt snygg och en inredningsdetalj som skapar mysfaktor i ditt hem.

Är en bäddfåtölj rätt val för ditt hem?

De flesta bäddfåtöljer är otroligt mångsidiga. De kan användas som både soffa och säng. Det gör dem perfekta för små utrymmen eller hem med begränsat utrymme. Om du ska köpa möbler för det lilla hemmet ska du beakta bäddfåtöljen som ger dig sittplats såväl som sängplats för gäster.

Bäddfåtöljer är vanligtvis väldigt bekväma att sova på. Om du ofta har gäster på besök kommer de att uppskatta att det finns en sovplats trots att ditt hem är så litet. För dig som verkligen bor smått kanske du kan använda fåtöljen som din egen säng. Men då ska du köpa en riktigt bra modell som ger dig ett gott stöd.

En vacker fåtölj ångrar du inte!

En stor fördel med en modern fåtölj med säng är att den kan vara riktigt snygg och finnas i många olika färger och material. Det betyder att du lätt kan hitta en som passar till dina befintliga möbler. Eller så väljer du något som skiljer sig från allt annat och skapar en liten ö av energi i rummet.

Bäddfåtöljer är vanligtvis mycket billigare som inredning design än om du köper både soffa och gästsäng. Detta förutsätter förstås att det räcker för dig med en extra sovplats. Om du behöver mer kan det vara bättre att satsa på en fin bäddsoffa.

En soffa som också fungerar som säng är kanon!

 

Bäddfåtöljen kan vara ett bra alternativ för personer med en liten budget för inredning. Om du letar efter en möbel som är både funktionell och snygg trots att priset inte alls blir som om du köpt en soffa och fler möbler så är detta något att utforska. Det lär du inte ångra!

Några tips inför ditt köp av bäddfåtölj:

  • Mät utrymmet där bäddfåtöljen ska stå. Se till att lämna tillräckligt med plats runt fåtöljen så att den kan öppnas upp helt när den omvandlas till en säng. I vissa fall kanske du kan tänka dig att snurra lite på den då den ska vecklas ut och bli till säng.
  • Tänk på vem som kommer att använda bäddfåtöljen och hur ofta. Om den kommer att användas ofta ska du leta efter ett robust alternativ med en bekväm madrass. Om den bara kommer att användas då och då kan en lättare bäddfåtölj vara lämplig.
  • Välj en bäddfåtölj med avtagbart överdrag så att den lätt kan hållas ren. Detta är särskilt viktigt om husdjur eller barn kommer att använda den regelbundet. Det blir inte så farligt med spill och smulor om det bara är att ta av överdraget och slänga i tvättmaskinen.
  • När du omvandlar bäddfåtöljen till en säng ska du se till att följa instruktionerna noggrant. Öva på att öppna och stänga fåtöljen innan gästerna kommer så att du är bekant med processen och kan visa den för gästen som ska använda fåtöljen som säng.
  • För att göra bäddfåtöljen inbjudande kan du fylla på med kuddar och kanske lägga en pläd över ryggstödet. Dammsug regelbundet under och runt bäddfåtöljen för att det ska kännas trevligt att sitta där. Använd bra produkter för möbelvård för att förlänga livslängden. Gärna med miljövänliga ämnen.

 

På det hela taget är det definitivt värt att investera i en bäddfåtölj. De är extremt mångsidiga, bekväma och snygga möbler som lätt kan ge ditt hem ett mervärde i form av stil och komfort. Så om du är på jakt efter en ny möbel bör du överväga en bäddfåtölj. Den kan du ha stor glädje av på många sätt och vis!