Har du mer än vad du behöver i ditt hem?

Rensa i röran, ta tag i oredan, få ordning på ditt hem… Om du har läst artiklar och kanske till och med gått på kurs för att få fint i ditt hem är du inte ensam. Ett hem vi trivs handlar inte bara om vilken heltäckningsmatta eller parkett vi väljer. Möbler i all ära, men behöver du verkligen allt som du har ställt in i ditt hem?

Bästa metoden för att bli av med saker

Nu är det förstås så att du inte riktigt kan se vad som faktiskt inte är nödvändigt när du till exempel kikar in i din garderob. Det kan vara svårt att ta ett plagg och säga att det ska ut för evigt. Särskilt om du har lite separationsångest från saker och ting.

Gör följande:

Plocka ut allt ur ditt klädskåp och ställ dig sedan frågor som:

  • Hur många t-shirts behöver jag?
  • Hur många strumpor behöver jag?
  • Hur många trosor behöver jag?

Se till att du har en korg eller särskild plats för varje typ av plagg och lägg sedan in det antal som är svaret på din fråga. Resten behöver du inte!

Du kan göra samma sak i skåpet i köket. Plocka ut alla koppar och glas och ställ dig frågan hur många du behöver. Ställ in det antal som är ditt svar.

Vad gör du med resten?

Om du har väldigt många extra t-shirts och koppar kan du göra två saker:

  1. Kasta eller ge till välgörenhet
  2. Lägga i en klädpåse eller låda som du ställer undan för senare bruk

Huvudsaken är att du har precis det du behöver i varje skåp, låda och mer. Det som kan hända är att du huttar ut så pass mycket att vissa möbler inte längre behövs. Då åker de med!