Kvinnor bryr sig mer om inredning än män

Visst tycker män om vacker inredning. Men det är inte mannen som sitter och klurar på heltäckningsmatta eller inredning av trä. Det gör kvinnor. En studie har visat att kvinnor tänker mer på inredningsdesign än vad män gör och de är en styrande kraft när ett hem ska möbleras. Det är alltså fortsatt hon som bestämmer var skåpet ska stå och att det ska vara blått!

Inredning är en del av vår identitet

Vi människor inreder av flera skäl. Rent praktiskt är det förstås så att vi behöver möbler för att kunna leva i våra hem. Få har lust att sova på en handduk på golvet. Och själva golvet är ju också en fråga då vi måste komma fram till hur det ska se ut och vilket material det ska täckas av.

För kvinnor är inredningen en otroligt viktig del av den egna identiteten. Det kan handla om allt från färg på gardiner till vilken typ av trä som köksluckor och byråer ska vara gjorda av. Vi utrycker vår smak och stil med det vi ställer på golv och det vi hänger på väggar.

Med tiden så förändras inredningen i enlighet med hur vår smak och stil påverkas. Att just kvinnor finner detta viktigt kan ha många olika skäl. Men det är tydligt att det är på detta vis. Män kan absolut tycka om att ha fint omkring sig men de lägger normalt sett inte samma tid och energi på att förändra och uppgradera hemmet.