Runt soffbord för arbetsplatsen – 7 fördelar med runda soffbord

Runt är fint och klassiskt men varför ska du ha ett runt soffbord på arbetsplatsen? Idag är det ingen hemlighet att samarbeten ofta sker i lunchrummet eller vid kaffeautomaten där det finns en soffgrupp och ett runt soffbord. Det finns faktiskt god anledning till att säkra att formen på bordet och andra möbler på arbetsplatsen har den runda formen och vi ska se på 7 anledningar till detta.

7 fördelar med runda soffbord och runda former på möbler

  1. Det runda bordet gör det lättare att samarbeta

När vi möts vid runda former kan det leda till att vi får bättre kontakt. Det är en anledning till att många arbetsplatser väljer att ha en receptionsdisk med rund form. Ett runt soffbord gör det möjligt för alla som sitter runt bordet att hålla samma avstånd till mitten.

Dessutom ser du ju allas ansikten runt bordet vilket är svårare att åstadkomma med ett fyrkantigt eller rektangulärt bord. Det är lättare att få uppmärksamhet då alla omkring bordet kan se dig.

Att sitta lite lägre runt ett soffbord som är runt är också något som kan göra att ni beter er lite öppnare. Det blir lättare att prata med varandra när känslan är mer avslappnad. Så visst ska det finnas runda soffbord på arbetsplatser som ett gott komplement till de vanliga konferensborden!

  1. Det blir fint flyt runt ett runt soffbord

Utan hörn så flyter energin på ett helt fantastiskt sätt. Detta kanske låter lite flummigt men tänk på saken. Om det inte finns kanter att göra sig illa på så är det ju lättare att ta sig omkring bordet. Det är känt att rundade former är bra för ergonomin och detta är en anledning.

Ett mjukt soffbord av trä passar perfekt som ett mer informellt mötesbord där folk kommer att behöva ta sig runt utan att det stör. Det blir bra flyt på mötet och brainstorming på detta vis. Lägg till heltäckningsmattor som dämpar steg och gör det ännu mjukare och det blir hur bra som helst att jobba vid ett trä soffbord!

soffbord runt

  1. Bra när det är ont om plats

När det inte finns så mycket plats över på en arbetsplats för mer än individuella skrivbord och lunchrum kan ett soffbord runt och kompakt vara den bästa lösningen. Runda soffbord har plats för fler runt bordet och de tar ju inte mycket plats på höjden.

  1. Mjuka kanter på soffbord i sten och trä är trevligt

Även om ni väljer ett soffbord av sten så kommer det att kännas mysigt och säkert att använda då kanterna har rundats av. Det är viktigt att köpa möbler till arbetsplatser som känns trygga. Det gör att folk slappnar av. Och när ett bord är lågt som ett soffbord i trä eller sten är så är det klart att det är lättare att slå i med benen då du går förbi. En rundad kant ser till att detta inte gör ont!

soffbord sten

  1. Runda soffbord gör att alla känner sig inkluderade

När vi sitter runt ett runt bord så känner vi oss alla inkluderade. Detta sker tack vare ögonkontakten vi får. Det är inte så att alla måste vara aktiva för att ett möte ska lyckas. Om du känner att du ser alla som är med och att du syns så är du också en del av mötet. Detta är väldigt viktigt på arbetsplatser där man jobbar mycket med att ta fram nya koncept och med att lösa problem tillsammans.

  1. Alla når allt på bordet

På samma vis kan vi se att det är viktigt att alla som sitter runt mötesbordet kan nå det som finns på det. När ni har en pärm med information som alla kan behöva komma åt är det lätt att ha den på mitten av rund soffbord där det är lika långt till mitten från alla kanter på bordet.

  1. Det ser bra ut!

Sist men inte minst är ett runt soffbord i trä, sten eller kanske glas något som ser bra ut. Det blir trevlig atmosfär på arbetsplatsen. Lägg till en fin vägg tavla och några snygga kuddar i soffa och fåtölj så blir det en perfekt plats att jobba kreativt på!