Ska du välja en kontinentalsäng?

Kontinentalsängen har blivit populär de senaste åren på grund av den följsamhet som ger maximal komfort och bidrar till att trycket på muskler och leder minskar. Vi tycker om mjuk inredning som samtidigt ger ett fint stöd för kroppen. Detta oavsett om det rör en bäddfåtölj eller heltäckningsmatta.

Kontinentalsängen är lite mjukare än ramsängen vilket innebär att du kan sjunka ner djupare i madrassen. Du kan dock justera fastheten på sängen med hjälp av de tre lagren den har. Därmed är detta en sängvariant som kan passa bra för många. Kanske även för dig!

Kontinentalsängens olika lager

Om du vill ha en säng med stor madrass och gott om plats så passar en kontinentalsäng perfekt för dig. En kontinentalsäng består som nämnt av tre lager. De tre lagren är:

  1. Ett nedersta lager som är en sängbotten.
  2. Ett mellanlager som vilar på sängbotten och som är en resårmadrass eller en skummadrass.
  3. Ett tredje lager med en extra bäddmadrass.

Den här konstruktionen leder till att du inte har någon skarv på mitten av sängen. Därmed kommer du att ligga bekvämt oavsett var på sängen du ligger. Om det låter som en smart sak så kanske kontinentalsängens design är ditt bästa val.

En känsla av lyx och hotell

Om du vill skapa en lyxig hotellatmosfär i ditt sovrum är en kontinentalsäng det som kommer att ge denna känslan. Sängen är högre och lite mer robust jämfört med andra sängtyper. Det ger ett exklusivt utseende. Se bara till att bädda som om det vore ett hotellrum för att få den perfekta känslan.

bädda säng
Få det att se ut som i ett hotellrum i ditt sovrum!

 

Det gäller att sköta kontinentalsängen på rätt sätt

En annan sak som är bra att beakta då du funderar på kontinentalsäng är den skötsel som sängen kräver. Det är viktigt att ta hand om sängen för att öka dess livslängd och behålla komforten. Varje modell har specifika skötselråd, men det finns ändå några generella tips som är bra att ha i åtanke.

Det rekommenderas att vända upp och ned på bäddmadrassen minst en gång varje halvår för att minska belastningen på stoppningen och fjädringen. Du bör även byta plats på madrassens fot- och huvudända för att få en jämn belastning. För att förlänga bäddmadrassens livslängd ytterligare, och skydda madrassen från missfärgningar, är ett bäddmadrasskydd en bra investering. Det ska du också rengöra då och då.

Kvalitetsskillnader på olika märken

När du letar efter en ny kontinentalsäng kan det vara bra att vara medveten om att kvaliteten på de olika madrasserna också kommer att avgöra hur hög kvalitet sängen erbjuder. Denna kvalitet kommer att påverka sov-komforten så det är viktigt att inte missa denna punkt när du ska köpa din säng.

Välj därför en kontinentalsäng av hög kvalitet så slipper du köpa en ny efter bara något år. SENG erbjuder exempelvis högkvalitativa kontinentalsängar där du även har möjlighet att testa de olika sängarna. De har sängspecialister som vägleder dig så att du kommer hem med rätt typ av säng som passar dina behov.