Tips för att använda klistermärken som väggdekor för barnrum

Nuförtiden är det många som väljer väggklistermärken för att lägga till lite charm och personlighet till barnets sovrum. De är lätta att applicera och du kan byta ut den här typen av väggdekoration för barnrum när ditt barn växer intressen förändras.

Om du vill lyckas med din väggdekoration för barnrum så är det viktigt att du jobbar på rätt sätt. Detta oavsett om det gäller klistermärken eller tapet. Här ska vi se lite närmre på hur du kan lyckas bättre med väggklistermärken barn blir glada av.

Välj rätt väggklistermärken barn gillar

Vi måste komma ihåg att väggklistermärken barn gillar inte nödvändigtvis är den form av väggdekor för barnrum som du känner mest för. Det finns en mängd olika mönster och teman att välja från. Det är viktigt att välja klistermärken som matchar ditt barns intressen och personlighet.

Även om du tycker att grodor är det gulligaste som finns så kan detta bli ett hemskt val. Ditt barn kan ju tycka att detta djur är ett av de tråkigaste som finns. Du bör alltså börja med att höra vad barnet har att säga.

Även små barn kan reagera på bilder som du visar. Välj det tema eller den bild som barnet uppenbarligen blir förtjust i. När du köper fototapet eller klistermärken online är det ju enkelt att låta barnet sitta med och välja.

Ta en titt på teman som:

  • Djur
  • Disney
  • Fantasi
  • Natur
  • Rymden
  • Nallar
  • Lego
rum som rymden
Ett rum som går i rymdenstil är inte svårt att få till med fototapet!

Planera layouten för väggdekor till barnrum

Innan du börjar applicera klistermärkena är det en bra idé att planera layouten. Så är det ju med allt du gör för att inreda barnets rum. Detta oavsett om det gäller en heltäckningsmatta barn kan leka på eller ett säkert nattygsbord.

Tänk på storleken och formen på klistermärkena och hur de kommer att se ut på väggen. Du kan skapa en modell av designen genom att rita den på ett papper eller använda ett datorprogram. Detta ger dig en uppfattning om hur klistermärkena kommer att se ut på väggen och hjälper dig att undvika misstag.

Förbered väggen för wallstickers för barn

När du har valt klistermärkena och planerat layouten är det dags att förbereda väggen för klistermärkena. Se till att ytan är ren och fri från damm och skräp. Om det finns några hål eller sprickor så fyller du i dem med spackel, putsar och låter det torka helt. Detta kommer att säkerställa att klistermärkena fäster ordentligt och håller länge.

Här kan du se hur du spacklar en vägg:

Om du köper wallstickers för barn som är genomskinliga på vissa platser måste du tänka på färgen på väggen. Det kan vara klokt att välja väggklistermärken som har färg över hela klistermärket så att du slipper skiftningar på grund av väggens färg.

Applicera klistermärkena på väggen

Nu är det dags att applicera klistermärkena som väggdekoration barn blir glada av på barnrummets vägg. Börja med att dra av baksidan av klistermärket och placera den på väggen. Jämna ut eventuella bubblor eller rynkor med ett kreditkort eller en skrapa.

Om du behöver flytta på klistermärket ska du vara försiktig och undvika att dra för hårt. Detta  eftersom det kan skada klistermärket eller väggen. Du vill ju inte dra bort färg eller tapet från väggen för att därefter få börja om med spackel igen!

Lägg till lite färg när du är klar

Om du vill sätta lite extra färg på rummet kan du kombinera wallstickers för barn med färg. Du kan till exempel måla en vägg i en ljus färg och sedan lägga till en uppsättning koordinerande klistermärken.

Eller så kan du måla en ram runt rummet i den övre listen och sedan lägga till klistermärken inom ramen. Detta kommer att skapa en sammanhållen och rolig look som ditt barn kommer att älska. Lek lite med fantasin innan du köper stickers till barnrum så att du får ut mesta möjliga av dessa!

I ett rum som två barn delar får ni komma överens om vad som ska vara på väggen!

Byt ut väggdekoration för barnrum då och då

En av de fina sakerna med väggklistermärken är att de är lätta att ta bort och byta ut. När ditt barn blir äldre och intressen förändras kan du byta ut klistermärkena mot nya. Detta är ett roligt och enkelt sätt att uppdatera rummet utan att behöva spendera mycket pengar eller tid.

Dessutom tycker barn som blir större om att vara med och välja nya wall sticker för barn. Det blir en process där alla är delaktiga. Den typen av inredning sprider glädje på ett helt naturligt sätt. Att låta barn engagera sig i dekoren för det egna rummet är smart.

Barn som får hjälpa till hemma kan lyckas bättre i livet. Det kan vara något att tänka på då du står där och suckar över att det droppar färg över golvet på ett sätt som du inte tänkt dig…

Var kan du köpa wall stickers för barn?

Det finns bra butiker online med fina wall stickers barn älskar. Du kan köpa fototapet i exakt storlek för den yta som du vill dekorera. Det här är inte svårt och riktigt kul att pyssla med. Modern fototapet är ju en form a klistermärke som du själv kan tapetsera upp.

 

Bimago

Här finns det fina fototapeter för barnrum! Besök butik

Minposter

Här finns det fina posters att använda som dekoration i barnrummet. Besök butik

Picment

Här hittar du klassiska motiv för barnets rum. Besök butik