Uppgradera ditt kök – 4 smarta tips!

Det är ganska vanligt att vi spenderar stor del av vår tid i köket. Detta är rummet som alla samlas i, oavsett om det ska ätas, pluggas eller snackas. Med tanke på att köket används så flitigt är det inte konstigt att du har drömmar om att uppgradera detta rum. Vi ser på 3 smarta tips för en ny känsla i ditt kök!

1. Få bubbelvatten direkt från kranen

Med bubbelvatten från kranen känns ditt kök både glädjefullt och lyxigt. Ur din stilrena bubbelvatten kran får du enkelt uppfriskande kolsyrat vatten precis när du vill ha det. Det här är bekvämt och det kan spara dig pengar.

Du slipper köpa mineralvatten i butiken och det blir inga tomflaskor av plast att ha dåligt samvete över. Bubbelvatten från kranen är ett bra alternativ för miljö. Om du inte har plats för en sodastream-maskin på diskbänken är det ju kanon att få bubbelvattnet direkt från kranen!

2. Byt ut gamla vitvaror mot nya moderna varianter

Det kan också vara dags för nya vitvaror. En ny kyl är inte bara fin och fräsch. Den kan spara energi och ha mer plats för maten som du förbereder. Det är välkänt att äldre kylskåp drar mer energi än nyare varianter.

Välj något som passar in i ditt hem. Kanske vill du få is i koppen direkt från frysdörren. Det kan ju passa perfekt då du har hämtat ditt bubbelvatten från kranen. Det blir både lekfullt och trevligt i ditt kök för alla som vistas i det.

3. Lägg till en köksö för bättre umgänge

En köksö är en praktisk och stilren inredningsdetalj som passar perfekt i ett modernt kök. Köksön gör det enklare att förvara och organisera köksutrustning och den ger ditt kök ett lyft. Köksön kan vara tillverkad av stål eller andra material som sten och trä. Det finns varianter på hjul.

Under bordsytan kan du ha skåp med plats för din köksutrustning. Omkring ön kan ni stå och laga mat, prata eller äta tillsammans. Det gäller förstås att du har plats för en ö i ditt kök för att detta ska fungera. Kanske kan du ställa din bäddfåtölj i ett annat rum…

4. Hur känns det på golv och väggar

Om du inte vill renovera om eller dra in en köksö så kan du kika lite på golv och väggar. En heltäckningsmatta blir ju inte så mysigt i köket men en trasmatta kan ge perfekt känsla och den går ju att tvätta.

Du kan också hänga tavlor på väggarna. Välj motiv som skapar perfekt stämning i köket. Kanske vill du ha fotografier på vänner och familj. Allt är möjligt och med tavlor är det ju lätt att ändra om och uppdatera då du känner för det.