Upplev magin med en etanolkamin!

Upplev den magiska atmosfären omkring en etanolkamin. Etanolkaminen är ett roligt och bekvämt sätt att njuta av vintermånaderna. Du sitter i en bekväm bäddfåtölj i ditt moderna hem med en kamin som värmer som om det vore förr i tiden. Kaminen ger en mysig, varm miljö som du kan njuta av med dina vänner och familj. Den passar perfekt för vardagar såväl som för lediga helger då ni samlas inomhus för att umgås.

Varför är etanolkaminer bra jämfört med andra kaminer?

En etanolkamin är ett bra alternativ till andra typer av kaminer eftersom den är säker. Etanolvarianten är lätt att installera och den kräver inte någon form av ventilation. Så är det ju ofta med andra kaminer vilket gör det mycket besvärligare att installera.

Etanolen ger oss en ren och effektiv värmekälla som kan användas för att värma upp rummet snabbt. Etanolkaminer är också mycket miljövänliga eftersom de inte släpper ut några skadliga avgaser eller rök. Röken från vedeldning kan påverka din hälsa negativt men om du eldar med etanol så behöver du inte oroa dig för ventilation som brister.

eldstad
Vedeldning i all ära men det kan bli rökigt och farligt!

Dessutom behöver du inte göra några stora investeringar för att installera den här typen av kamin. Det gör den till ett prisvärt alternativ. Det finns många olika modeller att välja mellan så det är lätt att hitta en variant som passar dina behov och budget.

Hur väljer du rätt etanolkamin?

När du väljer en etanolkamin är det viktigt att ta hänsyn till storlek, design och säkerhet. Först och främst bör du titta på storleken på kaminen. Om du har ett litet utrymme som ska värmas upp på detta vis kan det vara bäst att välja en mindre modell som inte tar upp för mycket plats.

Du kan till och med välja en bordskamin som inte kräver något extra utrymme på golvet. Design är också viktigt när du väljer en etanolkamin, eftersom den ska passa in i ditt hem rent stilmässigt. Se till att kaminen matchar din inredning och gör rummet mer trivsamt.

Naturligtvis måste du också se till att köpa en etanolkamin av god kvalitet som håller länge och fungerar som tänkt. Stirra dig inte blind på priset. Du kan till exempel leta upp recensioner online för att se vilka modeller som andra har god erfarenheter av.

Precis som om du hade tittat på runda soffbord, heltäckningsmattor eller andra inredningsdetaljer så gäller det alltid att känna efter. Vacker design är det som du tycker är fint och inte nödvändigtvis det som hyllas i omdömen online!

Kreativa idéer för smyckning av etanolkamin

En etanolkamin är som sagt ett utmärkt sätt att skapa en unik och stilfull inredning. Det finns många kreativa idéer som du kan använda för att göra din etanolkamin till en central del av ditt hem. Du kan hänga upp ljuslyktor på vardera sidan av kaminen för att ge rummet ett mysigt skimmer.

Om du vill ha något modernare kan du använda speglar bakom kaminen för att reflektera ljuset runt rummet. Detta ger ett fint djup. Eller varför inte prova med olika typer av belysning omkring din kamin? Du kan installera LED-lampor runt kanten av kaminen eller satsa på spotlights som ger ett dramatiskt utseende. Oavsett vilken design du väljer är det viktigaste att det blir något som passar in i ditt hem och som matchar din personliga stil.

Om du inte har råd med en äkta kamin kan du alltid ordna med en krukkamin: