Vi vill ha trä i våra hem!

Vi kanske byter våra trägolv mot heltäckningsmattor men en senare studie har visat att trä fortsatt är inne i Sverige. Vi vill ha trämaterial i våra hem och det finns det goda skäl till. Att vu ser positivt på trä hänger givetvis ihop med den långa tradition vi har av att bygga och inreda med detta material.

Det är förstås inte bara i Sverige som det ser ut på detta vis. Nämnda studie, som beställdes av branschorganisationen Svenskt Trä, Linköpings och Luleå tekniska universitet, har också visar att det samma gäller i flera europeiska länder.

Trä gillas för att:

  • Stilen är modern men klassisk
  • Trä skapar lantliga vibbar
  • Trä ger oss en positiv inställning till inredningen
  • Det är lätt att hålla trämaterial rena

När vi köper inredning till klassrum och hem så är det många frågor som dyker upp. Vi vill till exempel att det ska vara lätt att montera och så är det för det mesta med trä. Dessutom gör den enkla monteringen att det blir lättare att få prisvärd leverans. Möblerna kan enklare forslas då de kommer i flera delar och inte som en färdigmonterad pjäs.

Idag är trä också ett säkert material tack vare ny innovation och teknik. Det går att få vilken färg som helst och med smarta ytbehandlingar så ökar både trivsel och hållbarhet.