Vilka är de viktigaste möblerna i våra hem?

Vilka möbler kan vi inte leva utan? Det här är en fråga som kan få lite olika svar. Men om vi ska välja ut de viktigaste möblerna i våra hem så blir det ju de som vi använder mest. Vi tar en titt på aktiviteter som krävs för att vi ska överleva för att se vilka möbler som förknippas med dessa…

Sova bör man…

… annars dör man. Vi sover många år av vårt liv. Det finns studier som visar att vissa spenderar nära hälften av sin livstid i sängen. Så sängen är en livsviktig möbel för sova måste vi ju göra om vi ska överleva. Nu finns det inget som säger att vi måste sova i en säng men det är ändå vad de flesta väljer att göra.

Även om det finns utmärkta heltäckningsmattor som är mjuka nog så är detta inget som får oss att vilja sova direkt på golvet. Skolbänken är förstås också en plats där vissa sover en hel del. Men personer som använder inredning i klassrum för att ta en tupplur har ju antagligen en säng hemma!

Äter gör vi och ändå…

… dör vi. Måltider är ett ständigt gissel i varje familj. Vad ska vi äta idag? Det frågar vi oss dag efter dag men ingen tycker att det är något konstigt med att vi äter vid ett bord. Så matbord med tillhörande stolar tillhör våra allra viktigaste möbler. De kan vi inte leva utan såvida vi inte tycker att det känns helt okej att sitta på golvet i skräddarställning med frukostgröten.

Soffan lever vissa hela livet i

Den kanske inte kommer att avgöra om vi lever eller dör. Men om vi ser på hur soffor används så blir det ju en hel del sömn och måltider i dem. De är definitivt en del av den kategori möbler som vi upplever är ett måste i ett bekvämt hem där vi kan förlänga våra liv med några år.